Varför Dubai?

Shopping i New York eller strandliv på Mauritius? Måste jag välja? Nej, faktiskt inte. Metropolen Dubai bjuder på shopping i världsklass och ett härligt klimat med inbjudande strandliv. En mer solsäker destination är svår att finna. Här erbjuds storstad och sol-och-bad i ett. Dessutom med en flygtid på bara 6–7 timmar. Dubai är destinationen där öst möter väst och hela världens nationaliteter och kulturer samlas och verkar sida vid sida.

Hur ett dygn i Dubai kan se ut

Inled förmiddagen på stranden. I Dubai finns fina stränder med kristallklart vatten, och med endast ett fåtal regndagar per år bjuds det med största säkerhet på sol och värme. Ta kanske en drink på en trevlig strandbar? På eftermiddagen rekommenderas ett besök i öknen. Vad sägs om ett äventyr med jeepsafari i sanddynerna, kamelridning, solnedgång över öknen, en grillmiddag under bar himmel och att låta dig ryckas med av magdans och arabiska toner?

På väg tillbaka till hotellet, varför inte göra ett stopp vid ett av Dubais alla shoppingcenter? Dessa håller nämligen öppet till kl 22 på vardagar och fram till midnatt på helger. Shoppingen är i världsklass och shoppingcentren bland världens största – det finns center som innehåller skidbacke, skridskobana, skönhetssalonger och grymma matställen för att ge ett exempel. I kontrast till de stora shoppingcentren finns även de gamla delarna i Dubai som erbjuder marknader, till exempel krydd- och guldsouken (souk = marknad).

Efter shoppingen är det dags att svida om. Nattlivet i Dubai med coola barer och nattklubbar har mycket att erbjuda, det kan lätt jämföras med många av de stora världsmetropolernas. Vad sägs om Cavalli Night Club, Armani Night Club eller Buddha Bar (för att nämna några)? Eller skybarer med utsikt över världens högsta byggnad eller Palmön? Välkommen att festa loss i en av världens läckraste städer!

Tryggt och vackert

Dubai är inte bara en av världens läckraste städer, det är fint, rent och enligt flera rapporter också ett av de tryggaste resmålen i världen.

För den med barnasinnet kvar finns här härliga parker, storslagna vattenland, Dubai Dolphinarium (show med delfiner och sälar), Dubai Fountain (en spektakulär vattenfontän utanför Dubai Mall) och Candylicious (en av världens största godisbutiker). Gillar du spänning och äventyr, se Dubai från ovan med sea plane eller helikopter, gör ett sky dive över palmen eller besök någon av temaparkerna, såsom IMG World of Adventure (med rides på superhero- och dinosaurie-tema samt ett påkostat Haunted House) eller Parks & Resorts med Legoland, Legoland Vattenpark, Bollywood Park och Motiongate/Dreamworks Park. Även Ferrari World i grannemiratet Abu Dhabi en timme bort är värt ett besök, och där finns även den spektakulära Sheikh Zayed-moskén.

Ja, möjligheterna i Dubai är minst sagt många. Stor eller liten? Tjejgänget eller matgourmanden? Soldyrkaren eller shoppingfantasten? Äventyraren eller den kulturintresserade?

Välkommen till Ditt Dubai!