Våra hotellkategorier

Dubai har förmånen att ha många fantastiska hotell över hela staden. Många internationella kedjor har några av sina flaggskeppshotell för regionen just i Dubai.

Hotellet i Dubai är även en stor del av upplevelsen med våra resor, och med tanke på att det finns över 650 hotell och hotell apartments i staden (varav över 250 är 4/5 star hotell) så krävs god kännedom om hotellen, lägen och standards för att välja det som bäst passar just er. Vi har både den erfarenheten och kunskapen om hotellen.

Vi har besökt (och i de flesta fall även bott på) samtliga hotell som vi erbjuder i våra paket. Vi har noggrant handplockat de hotell som vi anser har bäst ”value” inom varje kategori och som vi vet funkar bra för Skandinaver, samt uppfyller våra höga krav på både kvalitet, faciliteter och service.

Vi har klassificerat våra hotell inom 3 kategorier:

Dessa kategorier är inte baserat på 3-5 stjärnor, utan däremot på hotellens läge, pris och ”value for money”, närhet till aktiviteter och shopping, strand, restauranger, nattliv etc. Sådant som vi vet soltörstande skandinaver gillar att ha i närheten när de reser. Dessutom har vi erbjudit hotell med några olika lägen i varje kategori, för att just ert gäng ska kunna önska det hotell som passar er bäst inom den budget ni har. Ni kanske gillar marknader, att promenera runt i äldre områden och se museum och kultur- då kanske ni gärna vill bo vid Dubai Creek eller Deira, där det är ett myller av souker/marknader, kulturbevarade områden och olika nationaliteter och handelskommers. Eller så gillar ni mycket shopping och trendiga restauranger, och vill helst ha nära till de bästa shopping galleriorna (som vi har otroligt många av i Dubai!) hela resan. Då kanske ni hellre föredrar ett hotell i närheten av Dubai Mall, som har över 1300 butiker och 150 restauranger och cafeer, och även ligger direkt vid den mäktiga Burj Khalifa, världens högsta byggnad. Eller så är ni strandrävar som gärna vill spendera några hel eller halvdagar på någon av Dubais trevliga och läckra stränder. Då kanske ni väljer ett hotell  i eller närmare Dubai marina, som har en fin offentlig strand med gångavstånd från flera hotell- eller kanske t.o.m lyxar till det på ett hotell med egen strandanläggning, spa och flera restauranger på området. Oavsett vad ni föredrar för just ER resa så kan vi ge er olika passande alternativ för olika budget och önskemål.  Se nedan våra hotellkategorier och lite mer info om de speciellt utvalda hotellen i varje kategori.

Om inget annat nämns så har alla hotellen i de tre kategorierna pool, gym och åtminstone en restaurang på hotellområdet samt wifi (i vissa fall mot mindre kostnad). Paketpriserna är baserade på standardkategori av rummen, det går även att göra uppgraderingar  till andra rumskategorier som valfria tillägg. Vi anger även både hemsida och google maps länk till hotellen, för att ni verkligen ska kunna kolla vilket som har bäst läge för det syfte ni har med resan.