Silver

Vi har klassificerat våra hotell inom tre kategorier: guld, silver och brons. Dessa kategorier är inte likvärdiga med 3–5 stjärnor, utan baserade på hotellens läge, pris, ”value for money”, närhet till aktiviteter och shopping, strand, restauranger och nattliv. Sådant som vi vet att soltörstande skandinaver gillar att ha i närheten när de reser. Dessutom erbjuder vi hotell med några olika lägen i varje kategori, för att just ert gäng ska kunna önska det hotell som passar er bäst inom den budget ni har.

Om inget annat nämns så har alla hotell i de tre kategorierna pool, gym, åtminstone en restaurang på hotellområdet samt wifi (i vissa fall mot mindre kostnad). Paketpriserna är baserade på standardkategori av rummen, det går även att göra uppgraderingar till andra rumskategorier som valfria tillägg.

Ocean View Dubai Marina

Hemsida | Google Maps

 

Detta hotell har ett perfekt läge I Dubai marina, på det populära JBR The Beach stråket. Utanför hotellet har ni massor av restauranger, barer och shopping, och även den fina offentliga stranden i JBR. Hotellet har mycket bra value i ett område där de flesta hotellen ligger klart högre i pris. Bra frukost, ljusa fina rum med balkong och även en trevlig skybar på 25e våningen. Hotellet har även gym och specialklasser såsom Speedflex (mot extra kostnad).

+ Hotellets läge är ett av de mest eftertraktade i Dubai, och passar både de som vill ha nära till strand och restauranger. Ni får ett strandkit från hotellet att ta med ner till den offentliga stranden. Sportpuben Girders och Tribeca restaurang serverar bra och prisvärda maträtter, Tribeca speciellt även för de som vill vara lite mer hälsosamma på semestern. Ett av våra mest välrekommenderade hotell, både för läget, servicen och den trevliga personalen.

– En del av poolen ligger i skugga från hotellskrapan under en del av dagen. Hotellet har dock även en separat solterrass på annan våning, som är i solen.

Fairmont Hotell Sh Z Rd

Hemsida | Google Maps

 

Detta cityhotell har ett bra läge med närhet till downtown och metron mot Dubai Mall och Dubai marina. Fina rum, med utsikt mot Sheikh Zayed Road eller Jumeirah. Hotellets största fördel är att de har flera mycket bra restauranger och även populära nattklubbar direkt på området, och även ett högklassigt spa med bra behandlingar. Trevlig personal. Poolområdet har även fin utsikt mot skyskraporna på Shiekh Zayed Road, och gymmet är av bra kvalitet.

+ Bra frukost. Restaurangerna och nattklubbarna Cavalli Club och Cirque Le Soir ligger i samma byggnad, och är några av de mest populära ställena i Dubais nattliv. Även köttrestaurangen The Exchange Grill håller bra kvalitet. Ett riktigt bra hotellval för de som vill kunna gå hem efter en partykväll, eller som gillar citypulsen direkt utanför hotellet och utsikt över blänkande skyskrapor och mycket restauranger på hotellet.

– En del trafik runt hotellet och kan bli väldigt busy kring olika mässor och större events på World Trade Centre som ligger på andra sidan vägen. Klientelet är även mer affärsresenärer under större events i staden.

Westin Habtoor City

Hemsida | Google Maps

  

Habtoor City är det nya nöjeskomplexet i Dubai. Här finns 3 hotell i samma komplex, och flertalet restauranger, nattklubbar och barer samt nya showen La Perle. Läge vid nyöppnade Dubai Canal och 5-10 min med taxi från Dubai Mall och Burj Khalifa. Stora fräscha rum och fina faciliteter inom komplexet.

+ Väldigt bra value för ett 5 star hotell av denna standard. Många restauranger och barer inom komplexet, inklusive flera ladies nights och Friday brunches. Fri wifi. Hotellets gäster kan använda poolerna även på W och St Regis hotell i samma komplex. Passar de som gillar både shopping (nära Dubai mall) och god mat + nattliv. Trevligt promenadstråk runt Dubai Canal där det även finns båtturer och färjor dagligen.

– Ligger mitt mellan två metrostationer, taxi krävs oftast för att ta sig runt. En hel del construction runt komplexet. Området direkt utanför hotellkomplexet erbjuder inte så mycket aktiviteter eller restauranger.

Oasis Beach Towers (lägenheter)

Hemsida | Google Maps

Det här lägenhetshotellet har ett utmärkt läge i Dubai marina, med gångavstånd till både strand och restauranger. Det fina med hotellet är att ni kan bo upp mot 8 personer i samma lägenhet, och verkligen umgås under hela resan. Alla sovrummen kan vara både enkel och twinrum (med två sängar), och har låsbar dörr samt eget separat badrum. Ni har även ett stort vardagsrum och kök i lägenheten, samt utsikt mot palmen, Dubai marina eller stranden i JBR. Flera av lägenheterna har även balkonger. Lägenheterna är stora och fräscha och det finns även flera bra restauranger i samma byggnad.

+ Italienska Frankies (som ligger i bottenvåningen men inte drivs av hotellet) har mycket bra mat, och hotellets egen restaurang Thymes har både bra frukost och en prisvärd Friday Brunch. Passar grupper som gärna vill hänga på hotellet och kanske ta en drink innan utgång eller aktiviteter, samt ha närhet till strand och restauranger. Även access till systerhotellet Jebel Ali Beach Hotel (dock inte på fredagar och lördagar), som ligger ca 20 min bort med shuttle, och har en stor fin egen strand och flera poolområden. Ett av våra bästa rekommendationer för de som vill bo ihop hela gruppen med mycket utrymme och närhet till det mesta!

– Ibland mycket trafik i området på helgerna (fred/lörd), och ett pågående bygge framför hotellet som skymmer lite av utsikten mot havet. Dock ljudisolerat i rummen så detta stör vanligen inte sovrummen nattetid.

Taj Dubai Downtown

Hemsida | Google Maps

Trevligt lyxhotell i närheten av downtown och Burj Khalifa. Fina stora rum, vissa med direkt utsikt mot Burj Khalifa. Flera bra restauranger och även en skybar på hotellet. Ligger även nära Dubai Opera och föreställningar där.

+ Läget nära downtown och Emaar/Sheikh Mohammed Boulevard samt hög kvalitet på restaurangerna på hotellet. Baren Treehouse har även bra ladies nights på tisdagar. Passar de som vill bo på ett lyxhotell till bra pris, och som även vill vara nära downtown och Dubai mall.

– Inte direkt gångavstånd till Burj Khalifa, måste gå över några gator och parkeringar för att komma till boulevarden runt downtown och Burj Khalifa skrapan. Kan ibland vara lite svårt få tag på taxi direkt utanför hotellet. Metron och Dubai mall är ca 15 min gångväg från hotellet. Poolområdet är även ganska litet och skuggas en del av byggnaderna runt om.