Se Dubai och Abu Dhabi från vattnet!

Dubai och Abu Dhabi har fantastiskt fint, turkost vatten i Arabiska Gulfen som ligger utanför båda städerna. Även Dubai Creek , Dubai Canal och Abu Dhabis vatten under stans broar är trevliga områden att besöka och göra en tur på. Att se någon av städerna från vattnet med olika båtturer eller kryssningar är något vi på Ditt Dubai-teamet varmt rekommenderar!

Under vår Ditt Dubai special sightseeing tar vi er med på en egen abratur på den nybyggda Dubai Canal, som avslutas med en fräck lasershow i Festival City på vattnet och byggnaderna runt omkring på kvällen. Att ta en abra på Dubai creek och se kommersen runt guld- och kryddsouken är också ett uppskattat inlägg för att se de olika kontrasterna i staden. En tur som också är riktigt bra är Yellowboats olika turer i båda städerna, med speedboats och trevlig guide som pekar ut olika landmärken och berättar lite om om staden och historien. Det finns flera olika upplägg på turer i båda städerna för Yellowboats, och de kan även kombineras med annan sightseeing efter önskemål. I Abu Dhabi finns även härliga katamaranturer, sunset cruises, island cruises, eller varför inte en hänförande och intressant kanotpaddling i mangroveträsken ?

Gulfen och de olika kanalerna är också härliga att uppleva på kvällen. Att inta en god buffémiddag på en traditionell dhowbåt med antingen Dubai marinas skyline, eller Dubai Canals skyskrapor och Burj Khalifa i blickfånget, är en fantastisk upplevelse. Vill ni lyxa till det lite grann så bokar ni middag på den fina glasbåten Bateaux Dubai som glider fram på Dubai creek tillsammans med dhowbåtarna och de små abrabåtarna, och där middagen väljs och tillagas på båten som en set meny, serverad på vita linnedukar och kanske med ett gott glas vin till. Det finns även flera middagskryssningar runt cornichen i Abu Dhabi att välja på.

Det går också att hyra en mindre yacht och segla runt Dubai marina, palmen, eller Burj Al Arab. I Abu Dhabi kan samma göras runt natursköna Lulu island, Emirates Palace eller öarna utanför staden. Lägg till en barbecue och lite fräscha sallader på båten, eller varför inte ta med lite gott bubbel att avnjuta med tjejkompisarna? En garanterat härlig dag utlovas, och det finns båtar för olika budgets och storlekar beroende på era önskemål.

Gillar ni både träning och vatten, så är det ganska oslagbart att testa en SUP- lektion på gulfen (stand upp paddle boarding), varför inte med mäktiga Burj Al Arab som bakgrund, eller F1-hotellet Yas Viceroy i Abu Dhabi? Såklart finns det även andra vattensporter att testa i båda städerna, såsom Flyboards, jet skis, banana boats och massa annat skoj. Vi kan såklart hjälpa er att boka era olika önskemål för att uppleva något av våra resmål från vattnet!

Foto Credit Noukhada UAE