Ramadan Kareem från Dubai!

Nu är det sommar i UAE. Det innebär högre temperaturer, högre fuktighet och inte lika mycket tid utomhus som under hösten och vintern. Den bästa säsongen i Dubai är generellt från oktober- maj, men det går även bra att resa hit under de varmare månaderna. Under perioden juni-september har ofta hotellen i alla emiraten fantastiska erbjudanden, och det går att få boende även på flertalet lyxhotell för väldigt förmånliga priser. Luftkonditionering av bra kvalitet finns överallt hela året, och är inget som kostar extra på något av hotellen eller andra inrättningar. Hotellen har också oftast kylda swimmingpooler, även om det ska erkännas att vattnet i Arabiska gulfen är mer som  ljummen soppa än avkylande just  nu under sommaren..

Denna månad är det även Ramadan i UAE, den muslimska fastemånaden. Då äter eller dricker muslimerna ingenting från soluppgång till solnedgång varje dag. Fastan bryts med en s.k. Iftarmåltid när solen gått ner, som oftast intas med familjen eller vänner. Det är även mycket kulturella inslag i både Dubai och Abu Dhabi denna månad, och med mycket aktiviteter på kvällstid efter solen gått ner. För västerlänningar finns det vissa restauranger som håller öppet även under dagtid, och på hotellen serveras stora Iftar bufféer med mycket arabiska specialiteter och traditionella dekorationer, som är väl värt att testa om ni befinner er här under denna period. Under Ramadan hälsar många på varandra med ”Ramadan Kareem ”eller ”Ramadan Mubarak”- ungefär ”ha en gudomlig fastemånad”. För mer info om fastemånaden och hur det funkar i Dubai denna period, se denna online guide.

Foton credit Whats On Dubai/Iftarbuffé i Address marina hotel och JW Marriott Marquis Hotel

Denna årstid blir det mycket inomhus aktiviteter i UAE, innan även vi på Ditt Dubais lokala team drar oss till Sverige för lite härlig svensk sommar. Mycket ledig tid tillbringas i shopping malls med luftkonditionering, och dessa har ofta öppet till midnatt eller ännu senare, speciellt under Ramadan. Det anordnas shoppingfestivaler  med både reor och kulturinslag (t.ex Dubai Summer Surprises från 1/7-12/8 2017) och även stora marknader på flera ställen inomhus. Shoppingmalls i Dubai och Abu Dhabi är inte bara för shopping, här finns ALLT. Dubai Mall t.ex har en olympisk size skridskorink, 3 olika temaparker för familjer, gigantiskt biografkomplex och flera lekcenters. Här finns också Dubai Aquarium och Underwater zoo med över 140 arter av fiskar och världens största tittfönster inuti mallen. Här har ni även access till världens högsta byggnad, Burj Khalifa och olika observation decks för att titta på den magnifika utsikten över staden på över 400 m höjd.

I Mall of the Emirates finns Ski Dubai med en riktig inomhusskidbacke där du betalar ett dagspass för 2h med liftkort och utrustning som ingår. Det är mellan minus 3 och minus 5 grader här inne hela året, och ny snö tillverkas varje kväll. På Ski Dubai kan du även boka in ett möte med de supersöta pingvinerna, som brukar vara uppskattat både av vuxna och barn. Det finns även spännande aktiviteter som IFly Dubai (i Mirdif citycentre mall) och IMG World of Adventures som är världens största inomhus temapark, och där även vuxna garanterat har roligt en varm dag. Sommaren är absolut inte långtråkig i UAE, det är bara att många av aktiviteterna sker inomhus denna period. Eller som det brukar sägas- Dubai har två säsonger: antingen hett eller väldigt hett 🙂

Foton credit från Ski Dubai

Trevlig sommar önskar vi på Ditt Dubai!