Guld

Vi har klassificerat våra hotell inom tre kategorier: guld, silver och brons. Dessa kategorier är inte likvärdiga med 3–5 stjärnor, utan baserade på hotellens läge, pris, ”value for money”, närhet till aktiviteter och shopping, strand, restauranger och nattliv. Sådant som vi vet att soltörstande skandinaver gillar att ha i närheten när de reser. Dessutom har vi erbjudit hotell med några olika lägen i varje kategori, för att just ert gäng ska kunna önska det hotell som passar er bäst inom den budget ni har.

Om inget annat nämns så har alla hotell i de tre kategorierna pool, gym, åtminstone en restaurang på hotellområdet samt wifi (i vissa fall mot mindre kostnad). Paketpriserna är baserade på standardkategori av rummen, det går även att göra uppgraderingar till andra rumskategorier som valfria tillägg.

Habtoor Grand Resort Autograph Collection

Hemsida | Google Maps

Strandhotell beläget i utkanten av Dubai marina och promenadstråket the Beach I JBR. Fin egen strand och många bra restauranger samt även populär nattklubb på hotellet. Flera stora poolområden och stort gym.

+Strandläget och bra kvalitet på flera av restaurangerna. Vi rekommenderar den libanesiska Al Basha och den italienska Lucianos. Bra party på nattklubben XL beach, och ladies nights på tisdagar. Gångavstånd till Westin Hotell (ca 5-10 min) som har en av Dubais lyxigaste och välrenommerade Friday Brunches. Även nära till flertalet bra barer runt om i Dubai marina.

– Lite mindre rum i lägsta standardkategorin, med lite mörkare design än de högre rumskategorierna. Hotellet är lite äldre än vissa av de andra i samma område, även om vissa av rummen är renoverade relativt nyligen. Standardrummen ligger på lägre plan, och ut mot trädgården utan så mycket utsikt, samt lite mer familjeklientel. Lite längre att gå till det centrala The Beach med shopping och restaurangområde.

Palace Downtown Hotel

Hemsida | Google Maps

Fantastiskt lyxhotell I downtown med arabisk design och nära till Souk Al Bahar, Dubai Mall samt Burj Khalifa  och fontänen inom några minuters gångavstånd. Otroligt vacker design på hotellet, både i lobbyn och på rummen. Även ett förstklassigt spa och flera bra restauranger.

+ Läget i downtown blir inte bättre än på Palace Hotel. Flera av hotellets restauranger har utsikt över Dubaifontänen, vi rekommenderar varmt både Thiptara (thailändsk) och köttrestaurangen Asado. Även flera bra ladies nights och en stor Friday Brunch på restaurang Ewaan. Mycket bra frukost och även mysigt afternoon tea i lobbyn. Stora standardrum. Väldigt fin arabisk design, som i tusen och en natt över hela hotellet.

– Inte ett billigt hotell, ganska höga priser både på restauranger och barer. Ofta en del trafik runt boulevarden innan uppfarten till hotellet, speciellt på helgerna.

Jebel Ali Beach Hotel

Hemsida | Google Maps

Fint strandhotell med en av de längsta privata stränderna i Dubai. Äldre hotell men nyrenoverade rum och flera poolområden samt bra gym och möjlighet till både vattensporter och båtturer runt hotellet. Ligger ca 20 min från Dubai marina på väg mot Abu Dhabi. Några bra restauranger på hotellet, och den trendiga beachklubben Purobeach Dubai ligger även i närheten.

+ Passar grupper som vill bo direkt på stranden, och tillbringa en eller flera dagar på hotellet för sol och bad eller avkoppling på spa. Även bra för grupper som vill kombinera Dubai med en dagstur till Abu Dhabi, hotellet ligger ca 35 min från Yas Island med bl.a. F1-banan, Ferrari World och Yas Waterworld. Även det hotell av våra partners som ligger närmast Parks & Resorts, de nya stora temaparkerna i Dubai. Mer prisvärt på hotellets restauranger och barer än på en del av de andra hotellen i Guldkategorin. White Orchid- restaurangen på grannhotellet Palm Tree Court har väldigt bra mat.

– Läget är lite längre bort från centrala Dubai, och det kan vara svårt att få tag på vanliga citytaxis direkt från hotellet. Hotellets egna taxis är dyrare och det är ganska långt till metron i Jebel Ali (slutstationen för Dubai metro).

The Address Marina Hotel

Hemsida | Google Maps

En av våra favoriter för cityhotell  i Dubai! Bra centralt läge i Dubai marina, med närhet både till restauranger, barer och shopping. Men även med bara ca 15 min gångavstånd ner till offentliga stranden i JBR. Hotellet har fint inredda rum, poolområde med fin utsikt över Dubai marina och även  Dubai Marina Mall precis bredvid. Trevlig personal. Flera bra restauranger både på och precis bredvid hotellet.

+ Närheten till både shopping (Dubai marina mall är inte ett av de största galleriorna, men utbudet på affärer är bra och det är lite lugnare än i Dubai Mall och Mall of the Emirates, även på helgerna). Restaurangtornet Pier 7 ligger inom gångavstånd, med flertalet grymma restauranger och barer, både för ladies nights och Friday brunches. Hotellets egen Friday Brunch håller även mycket hög kvalitet. Stora standardrum och bra poolområde. Även nära både till spårvagn och metro mot downtown och Dubai Mall. Flera prisvärda cafeer vid Dubai marina mall för enklare luncher, och med fin utsikt över kanalen i marinan. Passar de som vill ha nära till party, shopping och restauranger, och även strand. Allt i ett för en storstadssemester!

– Hotellet har många större affärsgrupper i klientelet, som ibland är övervägande av gästerna. Det kan vara en del trafik runt hotellet på kvällar och helger. Dubai marina mall har lite mindre utbud än de stora giganterna Mall of Emirates och Dubai Mall.