Friday Brunch- matälskarens mecka!

I både Dubai och Abu Dhabi finns det ett koncept som är nästan legendariskt, och passar alla som älskar mat, goda drinkar och kanske framförallt desserter. Friday Brunch finns på nästan alla hotell av någorlunda standard, och är numera ett utarbetat koncept där hotellen tävlar med varandra om att både ha störst utbud, de intressantaste temabruncherna (tänk skaldjursbrunch, street food-brunch, steak-eller köttbrunch, italiensk/asiatisk/mexikansk brunch, som exempel) och de bästa cocktailstånden och dekorationerna. Det ges ut otaliga broschyrer om årets bruncher, nytillskott eller gamla klassiker som funnits sedan många år och det röstas fram årets bästa brunch i olika kategorier i alla tidskrifter som någonsin pratar om mat och dryck i UAE.

De flesta bruncher säljs som olika paket med obegränsad dryck, där soft drinks/utan alkohol är det billigaste alternativet. Sedan finns oftast ett paket med obegränsad alkohol, t.ex öl/vin/cocktails- s.k house beverages och där ibland kanske även prosecco eller annat bubbel ingår. På de allra finaste ställena finns även ett tredje paket, s.k. champagnepaket där även obegränsat med champagne av något visst märke ingår i priset. Om ni älskar mat (oavsett typ av mat) och dessutom gillar bubbel eller cocktails så är detta en fantastisk helhetsupplevelse i både Dubai och Abu Dhabi.

I Sverige tänker vi ofta att ”buffémat är rätt tråkig, det vill jag inte betala så mycket pengar för” (vissa av de allra största bruncherna kan kosta upp mot 600 AED/ca 1500 kr per person), men det stämmer inte alls här nere i UAE. Bruncherna är nästan utan undantag fantastiska, kvaliteten på maten är otroligt bra och det är inga långt stående halvuppvärmda bufféer med lite halvtråkig mat på något sätt. Det är som att äta den finaste nyårsbuffén med både dyra skaldjur, ostron, wagyukött, gåslever, de finaste ostarna och fantastiska cocktails varje fredag (eller i alla fall en gång under semestern! 🙂

För att ni ska förstå på vilken nivå maten och dryckespaketen är på så presenterar vi här lite bilder från helgens påskbrunch på Jumeirah Etihad Towers Friday Brunch denna långfredag. Allt ingår i brunchpaketet, och på detta ställe (som på en del andra liknande större hotell både i Dubai och Abu Dhabi) så ingår även  access till pool och beach på hotellet, vilket är en trevlig bonus. Efter brunchen är det after brunch party i barerna på hotellet, där ni alltså kan fortsätta festen efter brunchen stänger. Det är också vanligt på flera andra av hotellen som serverar brunch. De flesta bruncherna är från ca 12.30-15.30 eller 16, och tiden behövs när utbudet är så pass stort. Det behövs ingen middag efter en Friday Brunch heller, det lovar vi :). Vi har även med Friday Brunch i våra tilläggsaktiviteter, där ni kan boka till en brunch för ert sällskap i Dubai eller Abu Dhabi via de partners vi använder för detta. Läs mer här om detta tillägg till våra resepaket. Vi utmanar er att titta på bilderna nedan och inte dregla det minsta över utbudet, som bara var den del av allt som erbjuds denna påskhelg i Abu Dhabi. God påsk är det minsta vi kan säga!