Brons

Vi har klassificerat våra hotell inom tre kategorier: guld, silver och brons. Dessa kategorier är inte likvärdiga med 3–5 stjärnor, utan baserade på hotellens läge, pris, ”value for money”, närhet till aktiviteter och shopping, strand, restauranger och nattliv. Sådant som vi vet att soltörstande skandinaver gillar att ha i närheten när de reser. Dessutom erbjuder vi hotell med några olika lägen i varje kategori, för att just ert gäng ska kunna önska det hotell som passar er bäst inom den budget ni har.

Om inget annat nämns så har alla hotell i de tre kategorierna pool, gym, åtminstone en restaurang på hotellområdet samt wifi (i vissa fall mot mindre kostnad). Paketpriserna är baserade på standardkategori av rummen, det går även att göra uppgraderingar till andra rumskategorier som valfria tillägg.

Rove Downtown

Hemsida | Google Maps

Nyöppnat hotell från 2016, med perfekt läge bara några minuters gångväg från Dubai Mall och Burj Khalifa. Trendig design och fräscha rum. För att behålla priskonceptet har hotellet outsourcat alla extra tjänster som tvätt, bagageinlämning och room service (som dock fortfarande finns att tillgå mot en mindre kostnad på hotellet). Fritt wifi på hela hotellet och trevlig poolanläggning med utsikt över Burj Khalifa. Hotellet har även ett mindre gym.

+ Passar bra för grupper och även yngre klientel som vill bo nära shopping och nattliv runt Dubai Mall och Burj Khalifa. Det tar ca 10-15 min att gå genom Dubai Mall till Dubaifontänen och restaurangerna och barerna i detta område. Klockrent hotell för shoppingsugna och de som vill besöka barer i närheten av Burj Khalifa, men ändå få ett prisvärt alternativ och lägga pengarna på annat än boendet!

– Kan vara lite svårare att få taxis på kvällstid direkt vid hotellet och bara en restaurang/bar på hotellområdet. Gymmet är lite mindre och än på en del av de andra hotellen.

Rove City Centre

Hemsida | Google Maps

  

Nyöppnat hotell från vintern 2017, med bra läge nära Deira City Centre och med några minuters gångväg till röda metrolinjen.  Litet, lugnt poolområde. Nära till gamla Dubai, creeken och det pulserande folklivet i Deira. Fritt wifi på hotellet, även ett mindre gym och restaurang.

+ Passar grupper som vill ha nära till det äldre Dubai och soukerna, men även bra shopping inom gångavstånd. Nära till metron mot både Dubai Mall och Dubai marina.

– Lite längre från attraktioner som Dubai Mall, Dubai marina och stranden. Har dock en shuttle bus till en av de offentliga stränderna som går några gånger per dag från lobbyn på hotellet.

Rove Trade Centre

Hemsida | Google Maps

  

Nyöppnat hotell från 2017. Centralt läge nära den multikuturella hantverksstadsdelen Satwa  (och Ravis restaurang!), World Trade Centre och Sheikh Zayed Road med restauranger och metron. Litet poolområde och gym. Fritt wifi på hotellet och restaurang.

+ Nära till hotellen på Sheikh Zayed Road med flertalet restauranger, nattklubbar och barer. Nära till Satwa och ca 10 min med taxi från nya strandområdet La Mer i Jumeirah. Många billiga restauranger i närheten i Satwa. Passar de som vill utnyttja nattlivet på hotellen längs Sheikh Zayed Road, men inte betala för att bo på samma hotell.

– Ligger på andra sidan vägen från hotellen på Sheikh Zayed Road, krävs gång över vägen för att komma till World Trade Centre, ibland svårt med taxi direkt vid hotellet. En hel del trafik runt Satwa på kvällstid.

Wyndham Dubai Marina

Hemsida | Google Maps

 

Hotellet öppnade 2016 och erbjuder bra value nära public beach i populära Dubai marina. Ca 15 min promenad till JBR och The Beachområdet. Litet men trevligt poolområde och avslappnad stämning på hotellet. Gratis wifi. Fräsch design på rummen och restaurangerna.

+ Trevligt smokehouse The Blacksmith på hotellet, gångavstånd till stranden och shopping i Dubai marina. Väldigt bra value för detta läge i Dubai som annars har mest dyrare beachhotell.

– Lite pågående construction runt hotellet. Stör inte rummen på nattetid men en del ljud kan höras runt poolen och utanför hotellet på dagtid. Ganska små standardrum.

Arabian Courtyard

Hemsida | Google Maps

 

Trevligt mellanklasshotell beläget inom gångavstånd till textilsouken, abrabåtar över Dubai Creek och Dubai museum. Hotellet har fina rum i arabisk stil, några bra restauranger och även ett mindre spa. Ligger mitt i marknadsområdet runt Dubai museum och har även nära till det mysiga kulturområdet Bastakiya med konstgallerier och flera trevliga caféer.

+ Gångavstånd till flera kulturella områden i Dubai, passar grupper som är intresserade av historia och kultur, samt lokala marknader. Abrabåt till guldsouken ligger 10 min promenad från hotellet. Vi tipsar gärna om cafeet Arabian Teahouse i Bastakiya och Majlis gallery som ligger väldigt nära hotellet.

– Kan vara både mycket och hetsig trafik runt hotellet både på vardagar och helger. Oftast lätt att få tag på taxis, men tar lite längre att ta sig till stranden eller nyare områden i Dubai.