Aktiviteter i Dubai och Abu Dhabi

I Dubai och Abu Dhabi finns ungefär hur mycket aktiviteter som helst som passar en resa med vänner i olika åldrar. Kombinationen av storstad, strand, vatten och öken ger en mångfald av möjliga aktiviteter för alla olika budgetar och intressen. Oavsett om ni gillar sol och bad, spänning och adrenalin, stillhet och tystnad i öknen, båtturer, läckra byggnader, god mat och dryck eller allt kombinerat så finns det en uppsjö av möjliga aktiviteter att välja mellan. Det kan också vara lite överväldigande med alla olika erbjudanden, turer och förslag från olika resebyråer eller online sajter på nätet när det gäller Dubai. Tyvärr är en del av aktörerna som erbjuder olika turer inte helt seriösa och informationen kan ibland vara knapphändig över vad som ingår, alternativt rätt så ”overpriced” eller dyrt, just för att många arrangörer räknar med att resenärerna inte kollar upp turen så noga på förhand, eller inte har några lokala kontakter på resmålet. Eller så är flertalet aktiviteter inbakade i dyrare totalpaket, utan möjlighet att välja dagar för turen alternativt välja bort eller ändra upplägg på de turer som ingår.

Vi har valt att lägga in en del aktiviteter under våra olika paket, både beroende lite på olika intressen och budget. Vi ger även våra resenärer möjlighet att lägga till och ändra utformningen samt erbjuder mer flexibilitet för de aktiviteter som ingår i paketen. Ni ser våra olika tilläggsaktiviteter här . Dessa uppdateras kontinuerligt när det kommer nya trevliga aktiviteter som vi tror passar våra Ditt Dubai- resenärer.

Öknen är som exempel något som de flesta brukar vilja inkludera under ett förstagångsbesök i Dubai eller Abu Dhabi, och därför har vi valt att ta med en ökensafari i alla våra paket. I brons, silver, och kombopaketet ingår en ökensafari i Dubai med adrenalinfylld dune bashing (körning i dynerna med 4×4 -bilar) och grillmiddag och underhållning ute på en bedouin camp. Det är en halvdagsutflykt, info om denna utflykt ser ni här . Däremot är vi väl medvetna om att denna utflykt också kan anses som lite för turistig eller för fartfylld för vissa resenärer. Då kanske det passar bättre att uppgradera paketet med en annan typ av ökensafari, t.ex en egen safari bara för ert sällskap, s.k. Nature Trail. Eller en lyxigare safari utan körning i dynerna utan med en lugnare guidad naturtur  i landrovers från 50-talet,eller kamelridning till en mindre och lite mer personlig ökencamp, såsom Platinum Heritage ökentur .  Båda sistnämnda turerna är verkligen rekommenderade om ni vill ha en lite mer speciell ökenupplevelse för ert sällskap. Vi erbjuder er möjligheten att bara lägga till skillnaden i kostnad mellan olika ökenalternativ och därmed få det alternativ som passar ert sällskap bäst. De flesta arrangörer erbjuder bara sina egna ökensafaris, på den camp som de själva äger eller möjligen samarbetar med, vi ger er möjlighet att boka flera olika alternativ baserat på vad ni gillar. Har ni någon dag i Abu Dhabi är en ökenvandring också något väldigt speciellt, som passar alla fitness nivåer.

 

 

Våra tilläggsaktiviteter finns i flera olika kategorier, och vi hoppas ni ska hitta flera alternativ som passar just er. Vi vill med dessa förslag göra er Dubai- eller Abu Dhabi upplevelse så speciell och minnesvärd som möjligt. Kontakta oss gärna om ni har frågor på olika möjliga aktiviteter, vi kan boka det mesta i Dubai och Abu Dhabi- även om ni inte skulle hittat just det ni letar efter bland våra rekommenderade tillägg.