Abu Dhabi

Vi har klassificerat våra hotell inom tre kategorier: guld, silver och brons. Dessa kategorier är inte likvärdiga med 3–5 stjärnor, utan baserade på hotellens läge, pris, ”value for money”, närhet till aktiviteter och shopping, strand, restauranger och nattliv. Sådant som vi vet att soltörstande skandinaver gillar att ha i närheten när de reser. Dessutom erbjuder vi hotell med några olika lägen i varje kategori, för att just ert gäng ska kunna önska det hotell som passar er bäst inom den budget ni har.

Om inget annat nämns så har alla hotell i de tre kategorierna pool, gym, åtminstone en restaurang på hotellområdet samt wifi (i vissa fall mot mindre kostnad). Paketpriserna är baserade på standardkategori av rummen, det går även att göra uppgraderingar till andra rumskategorier som valfria tillägg.

Park Inn Yas Island (Brons)

Hemsida | Google Maps

Trevligt budgethotell på Yas Island, ca 50 min från Dubai Marina och 25 min från Abu Dhabi city centre. Fräscha rum och trevligt poolområde med utsikt över golfbanan. Bra mexikansk restaurang på hotellet och 15 min från Yas marina och Ferrari World/Yas Waterworld/Yas Mall (nås med taxi på 5-10 min).

+ Mycket bra value for money och även access/rabatt på entré till Yas Beach för de som bor på hotellet. Trevlig Friday Brunch på Amerigos, den mexikanska restaurangen. Fri wifi.

– Standardrummen något mindre än de andra hotellen på Yas Island.  Taxi krävs för att ta sig in till city.

Radisson Yas Island (Silver)

Hemsida | Google Maps

Bra mellanklasshotell med stort poolområde, en välrekommenderad italiensk restaurang och trevliga standardrum av bra storlek. Utsikt mot golfbanan eller Yas Beach. Nära till både Yas marina, Ferrari World och Yas Waterworld samt Yas Mall. Granne med Park Inn Yas Island.

+ Restaurang Filini har mycket bra italiensk mat. Bra wifi på hotellet. Access/rabatt på entré till Yas Beach för de som bor på hotellet.

– Taxi krävs för att ta sig in till city, men finns oftast direkt utanför hotellet.

Yas Viceroy Hotel (Guld/City)

Hemsida | Google Maps

Lyxigt designerhotell som också är världens enda hotell direkt över en F1-bana! Stora ljusa rum med flera teknologiska finesser, flertalet bra och rekommenderade restauranger samt en trevlig skybar längst upp med bra drinklista och utsikt över Yas Island och F1-banan. Några minuters promenad till Yas marina med fler restauranger och barer. Access/reducerad entré till Yas Beach 300 m från hotellet. Även mycket bra spa och 2 poolområden med stort tillhörande gym.

+ Restaurangerna Amici och Angar är några av de bästa i Abu Dhabi i sin kategori (italienskt/indiskt) och skybaren passar utmärkt för kvällsdrinken innan middag. Passar de som gillar design och att bo på ett ikonhotell, som inte finns någon annanstans i världen. En favorit på Yas Island!

– Taxi krävs för att ta sig in till city, finns oftast direkt utanför hotellet. Ganska höga priser på mat och dryck jämfört med de andra hotellen i området.

Jumeirah Etihad Towers (Guld/City)

Hemsida | Google Maps

Fint lyxhotell i centrum av Abu Dhabi, nära strandpromenaden, Marina Mall och Emirates Palace. Har även en liten egen strand. Stora rymliga standardrum och flera bra restauranger. Även observation deck över Abu  Dhabi i skyskrapan bredvid hotellet. Förstklassigt spa.

+ Bra Friday Brunch på hotellet. Även afternoon tea i lobbyn är av bra kvalitet. Passar grupper som både vill se city och downtown men ändå ha tillgång till mindre strandfaciliteter och gillar stora hotellrum.

– En del trafik längs corniche/strandpromenaden och högre priser på mat och dryck på hotellet.

St Regis Saadiyat Island (Guld/Beach)

Hemsida | Google Maps

Fantastiskt lyxhotell på en av de vackraste stränderna i UAE! Både service och faciliteter är av toppklass på detta hotell, där ni t.o.m har tillgång till en egen butler. Rummen är stora och fräscha, och Saadiyat beach har underbart turkost vatten, det är inte ovanligt att se delfinern i vågorna ibland på morgonen. Flertalet prisvinnande restauranger inom olika kök, och en mycket välrekommenderad Friday Brunch. Stort poolområde, gym och simbassäng med olympiska mått för träning.

+ Mycket bra value för ett hotell av denna standard. Restaurang Turquoize är perfekt för sunset drinks eller ladies nights (på onsdagar) och restaurang Sontaya har otrolig thaimat i mycket fin miljö. Passar grupper som vill lyxa till det på semestern och tillbringa några dagar bara på hotellet med sol och bad. Även några bra prisvärda cafeer/mindre restauranger på området utanför.

– Taxi krävs för att ta sig in till city eller till shopping/Yas Island. Ligger lite mitt mellan Yas Island med temaparker och shopping, och city/corniche och downtown. Högre priser på FnB på hotellet.